Fascia – Forbindelsen mellem hoven og kæbeleddet.

Vidste du, at der er en forbindelse mellem hoven og kæbeleddet?

Det handler om Fascia(Bindevæv), kroppens største sensoriske organ. Fascia klassifiseres i 3 lag, Superficial, deep og viscerale layer.

Det “superficial layer” er det lag der ligger under huden på størstedelen af kroppen, vores “bodysuit”. (Den røde streg)
Kæbeleddet består af ledforbindelsen mellem kranieknogle Temporale og underkæben. (Orange)
Delen hvor fascien hæfter på temporalknoglen, skal kunne rulle med fascien.

Du kan forestille dig fascia som et snoretræk. Trækker man i den ene ende, vil dette påvirke hele vejen igennem systemet.
Forestil dig så, at hovene hænger på kroppen, ligesom de små spande med snore i, man gik på som børn. Hiver du mere i den ene siden af snoren, vil dette medføre en skævhed i hele ophænget og spanden vil tilte.
Hos hesten vil et skævt træk i vævet, kunne betyde at hestens hov, vil kompensere med at blive mere stejl eller lang. Det er også derfor, man nogle gange kan se forskel mellem hovene fra et ben til et andet.
Så hvis hesten har en problematik i det ene kæbeled, kan det pga. forbindelsen igennem bindevævet betyde, at der over tid kan ses ændringer i hovens stilling.
Ved sådan en problematik, vil der først være behov for få funktionen tilbage i kæbeleddet ved behandling og evt. korrekt tandpleje, da smedearbejde ikke vil kunne ændre dysfunktionen nedefra hoven.

Det er vigtig for mig, under min behandlinger, at gå hele hesten igennem. Jeg leder efter årsagen til problematikken, for at nå et længerevarende resultat og ikke kun symptombehandle nu og her.

Dette var 1. del af en lille serie jeg vil samle omkring bindevæv.

Du kan blive den første til at kommentere.