Husker du at stille dig kritisk?

De fleste af os er ofte meget autoritetstro. Dette betyder at når vi har en fagperson ude, stiller vi sjældent spørgsmål til deres valg og udførelse.

Det er vel også helt okay at forvente, at en fagperson har sin baggrund i orden og derfor stille sig ukritisk til deres arbejde? Men kan vi nu også altid bare det?

Vi alle vil jo vores kære dyr det bedste. Specielt når vi har valgt en så dyr hobby, som hestehold nu engang er. Derfor bruger vi også en masse penge på at holde vores heste ”ved lige”, dette glæder udstyr, dyrlæge, smed, undervisning og behandlinger af din hest. Hver især er eksperter inden for sit felt, hvilke vi som fagpersoner også skal huske, når vi til tider stikker foden ind i en anden fagpersons felt.

 

 

Hvad er forskellen på en sadelmager, sadel-fitter og en sadelforhandler? Og hvem er mest kompetent til at hjælpe dig, når du har behov for vejledning?

Det er ikke alle fag, som har en beskyttet titel ligesom dyrlægen. Så kan du egentlig regne med at din sadelmager, smed eller hestefysioterapeut reelt har taget en uddannelse? De sidste tre nævnte er ikke beskyttede titler, hvilke betyder at enhver kan gå ud og benytte disse, oprette et firma og på lige fod med uddannede ude en service for dig.

 

 

 

 

Det er derfor rigtig vigtig, at du som hesteejer stiller dig kritisk over for fagfolk. Vi hver især, med vores baggrund i orden, har en stor stolthed i vores fag og arbejde, hvilke gør at vi meget gerne svare på spørgsmål og vejleder bedst muligt. Derfor er det aldrig nogen skam, at spørge ind til uddannelse, erfaring og hvorfor vi tænker og gør som vi gør.

Som hestefysioterapeut, har jeg er baggrund som fysioterapeut til mennesker. Dette betyder jeg inden min overbygning allerede havde en viden om anatomi, fysiologi, biomekanik m.m.

 

Kroppen er lige så kompliceret, som den er fantastisk at arbejde med og derfor er det rigtig vigtig, at vide hvad man foretager sig, når man går ind og retter på systemet. For som behandler kan du gøre lige så stor skade som gavn, hvis du ikke udfører en korrekt behandling.

Vi som hestefysioterapeuter har valgt at have en forening, hvor du som kunde ved, at ved brug af dette logo er du sikker på at din hestefysioterapeut faktisk er fysioterapeut.

Så husk at stille dig kritisk, vær nysgerrig og spørgende, samt gå efter kvalitetsstempling.

 

Du kan blive den første til at kommentere.