Undervisning

Ryttercentrering

Fysioterapeutisk korrigering af rytter under ridning.

Holder på nuværende tidspunkt pause fra rytterundervisning, da jeg ikke selv længere er aktiv rytter.

Ryttercentrering.

Jeg laver en rytteranalyse af rytterens opstilling og eventuelle skævheder. I lektionen arbejdes der med holdnings korrigering og bedre balancering, igennem forskellige øvelser og manuel udspænding, imens du sidder i sadlen.

I mit arbejde med rytteren, arbejder jeg ud fra min viden, fra fysioterapien, om menneskets biomekanik og hvordan vi kan kombinere muskelaktivering et sted i kroppen, samtidig med afspænding i andre dele. I kombination med min instruktør uddannelse i Centreret ridning, giver dette mig en endnu bredere værktøjskasse i min undervisning.

I undervisningen arbejder jeg med bevidstheden om egen krop og holdning. Jeg går ind og korrigerer skævheder, så du som rytter mærker ændringerne i egen krop og hvordan ændringerne hjælper din hest i bedre balance. Når opstilling og balance forbedres, kan vi arbejde på mere korrekt indvirke og mindre signaler i ridningen.

En ubalanceret rytter vil medfører disharmoni.

Skævheder hos rytteren kommer ofte til udtryk ved fx. kort/langt ben, rotationer i bækken og overkrop, knæk i kroppen, sideforskudt overkrop, hoved på sned, stolesæde, øget eller udrette lænd, samt en rytter i for eller bagvægt. Du vil opleve at din hest kan blive modvillig, ikke reagerer korrekt på dine hjælpere eller føles ude af balance.

Når din ridning er skyld i hestens udfordringer.

Er der fx. en rotationsproblematik hos rytteren, vil der også opstå en god og en dårlig volte. Hesten vil have svært ved. at stille og runde sig til den ene side. På den dårlige volte vil man derfor ofte se, at rytteren overkompensere med skuldre og arme.

Kan rytteren ikke fjedre igennem hele sin krop pga. Ubalance, vil dette påvirke hesten negativ med nedsat rygsving og derved bærring. Mange taktfejl skyldes ofte rytterens ubalance.

Skal hesten over længere tid kompensere for sin rytters skævheder, vil dette medføre nedsat præstation, skæv muskelsætning og låsninger til følge.

Jeg skal ses som et supplement til din normale undervisning.

I undervisningen laver jeg en vurdering af, om problemet er mere strukturelt og derfor også kræver anden form for træning eller behandling.

Det er svært selv at rette op på sine skævheder, da vores krop vil gøre alt for at kompensere og vores hjerne adapterer kroppens kompensationer som lige. Derfor er det også svært selv at mærke sine skævheder og forsøges vi korrigeret, vil det oftest føles endnu mere skævt.

Dette skyldes at vores hjerne skriger for, at komme tilbage i kroppen tilvænnede ”lige”.  Det tager ca. 3 uger at ændre en vane.

Foredrag og kurser.

Jeg tilbyder at komme ud I din stald eller klub.
Foredrag om hestens anatomi og biomekanik, samt rideteori og øvelser.
Foredrag om rytterens opstilling, arbejde med sine skævheder og svagheder.
Derudover tilbyder jeg kurser med fokus på træning af rytteren igennem pilates og yoga øvelser. Analyser og behandling til hest m.m.
Ring eller skriv og vi skræddersyer et kursus der lige passer til jer til en god pris.